Συνάντηση του Sir Nicholas Stern με την πολιτική ηγεσία της χώρας, 27/11/2008

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία είχε σήμερα (Πέμπτη, 27.11.2008), δεύτερη ημέρα παραμονής του στην Αθήνα, ο βρετανός οικονομολόγος και ακαδημαϊκός Sir Nicholas Stern, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας, ως επίσημος προσκεκλημένος του ΣΕΒ.

Στις διαδοχικές του συναντήσεις τον Sir Nicholas Stern, συνόδευσε αντιπροσωπεία του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Ευθύμιο Βιδάλη και τον Γεν. Γραμματέα, κ. Σάκη Καλλιτσάντση.

Ο κ. Stern συναντήθηκε το πρωί με την υπουργό Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης της ελληνικής έκδοσης της σύνοψης της Έκθεσης Στερν για τα οικονομικά της κλιματικής αλλαγής, που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών και με την ευγενική υποστήριξη της Βρετανικής Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Stern, συνοδευόμενος από τον βουλευτή και Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μετέβη στη Βουλή των Ελλήνων, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα. Ακολούθησε ομιλία του κ. Stern σε κοινή Συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής & Εμπορίου και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Το πρόγραμμα επαφών του κ. Stern, ολοκληρώθηκε με συνάντηση του με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων του Sir Nicholas Stern με τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ισόρροπη ανάπτυξη, με ταυτόχρονους και ισότιμους στόχους την οικονομική ευημερία, την κοινωνική συνοχή και τη μέριμνα για το περιβάλλον. Οι ανά τον κόσμο σύγχρονες επιχειρήσεις, όπως και ο ΣΕΒ και τα μέλη του, έχουν ήδη αναλάβει δράση –διότι αναγνωρίζουν ότι για την παγκόσμια οικονομία και κοινωνία, ο περιορισμός των κλιματικών επιπτώσεων της ανθρώπινης δραστηριότητας, είναι μονόδρομος. Έχουμε εκφράσει την ευχή να προωθηθεί ένας διάλογος που θα οδηγήσει από την άγνοια και την αδιαφορία, στην κινητοποίηση του κάθε πολίτη και ολόκληρης της κοινωνίας σε μια συλλογική δράση. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η παρουσία του κου Stern προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον της πολιτείας και των κομμάτων. Ο διάλογος που θα ενισχύσει τη δράση, ξεκίνησε».

Σημειώνεται ότι ο Sir Nicholas Stern ήταν ο επίσημος ομιλητής σε εκδήλωση, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, χθες το βράδυ, με θέμα: «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κλιματικές Αλλαγές», σε συνεργασία με το Megaron Plus και με χορηγό το Ίδρυμα Λαμπράκη.