H βιωσιμότητα των συστημάτων τροφίμων απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης - Άρθρο κας Κρυσταλί Μπούρχα, Associate Advisor του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στο mononews.gr, 28/10/2021
Η βιωσιμότητα των συστημάτων τροφίμων αποτελεί σημαντική παράμετρο της μάχης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας. Με τη Στρατηγική «Από το Αγρόκτημα στο Πιάτο», η Ευρώπη στοχεύει στη διαμόρφωση συστημάτων τροφίμων ευνοϊκών για το κλίμα και το περιβάλλον και ικανών να διασφαλίσουν υγιεινή και βιώσιμη διατροφή. Μια τέτοια προσπάθεια απαιτεί συντονισμένη δράση επιχειρήσεων, καταναλωτών και δημόσιων αρχών για να αλλάξει ταυτόχρονα ο τρόπος που παράγουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα. Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις καλούνται να διαχειριστούν τις σημαντικές προκλήσεις που συνεπάγεται ο κίνδυνος «διαρροής» δραστηριοτήτων σε περιοχές με χαμηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας.
Το πλήρες άρθρο είναι διαθέσιμο εδώ.