Παρουσίαση BRAVO SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY - Τοποθέτηση του Προέδρου του ΒΙΑΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 12/10 από το QualityNet Foundation η επίσημη παρουσίαση του BRAVO SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν Χάρτη της Βιώσιμης Ανάπτυξης & της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, με στόχο να καταστεί σημείο αναφοράς ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν πολιτικές, πρωτοβουλίες, δράσεις και συστήματα τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μιας Βιώσιμης Οικονομίας –Κοινωνίας. Το  BRAVO SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY δημιουργείται στο πλαίσιο του Θεσμού διαλόγου BRAVO, ο οποίος εντάσσεται στην Πρωτοβουλία Sustainable Greece 2020.
 
Την εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ , άνοιξε με  χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα ο οποίος δήλωσε: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα εντάσσονται στον πυρήνα της λειτουργίας των οργανωμένων επιχειρήσεων και είναι προϋπόθεση προσέλκυσης ποιοτικών επενδύσεων στη  χώρα μας.  Ο ΣΕΒ, ως ο θεσμικός εκφραστής των επιχειρήσεων που  προσφέρουν υψηλό αναπτυξιακό μέρισμα  στην ελληνική οικονομία,  στηρίζει πρωτοβουλίες που προωθούν τις αρχές και αξίες ενός  επιχειρηματικού μοντέλου με κορμό τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε τη δημιουργία του  SUSTAINABILITY PERFORMANCE DIRECTORY.»
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων καθώς και του χρηματοπιστωτικού τομέα συγκεκριμένα από τους κκ. Γ. Πανιάρα, Πρόεδρου του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Α. Αγγελόπουλο, Μέλους ΔΣ ΣΕΤΕ και Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και Δ/ντος Συμβούλου ALDEMAR RESORT, κ. Λ. Φραγκιαδάκη, Δ/ντος Συμβούλου Ομίλου Εθνικής Τράπεζας, κ. Α. Δρακινό, Deputy Head of Greece, Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην Ελλάδα & Κύπρο.  Οι τοποθετήσεις αναφέρθηκαν στη σημασία της Βιώσιμης Ανάπτυξης & της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας στην ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων δίνοντας έμφαση στο κατά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η υιοθέτηση δεικτών Βιωσιμης Ανάπτυξης στην αξιολόγηση των χορηγήσεων και στην ενίσχυση των επενδύσεων.

Η ομιλία του Προέδρου του Συμβουλίου του ΣΕΒ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Γιάννη Πανιάρα είναι διαθέσιμη εδώ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι κορυφαίων επιχειρήσεων σε θέματα εφαρμογής της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας καθώς και εκπρόσωποι των επιχειρηματικών φορέων και της δημόσιας διοίκησης.