Συνεργασία με ΥΠΕΚΑ για τον Ασωπό

Σύσκεψη για το θέμα του Ασωπού πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου, παρουσία της Υπουργού, κ. Τίνας Μπιρμπίλη, στην οποία συμμετείχαν οι Ειδικοί Γραμματείς του ΥΠΕΚΑ, Μαργαρίτα Καραβασίλη, και Ανδρέας Ανδρεαδάκης, καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ & Πρόεδρος  του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Ευθύμιος Βιδάλης. 
 
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο αντικείμενο της σύσκεψης –που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προηγούμενων επαφών μεταξύ εκπροσώπων του ΣΕΒ και του ΥΠΕΚΑ- ήταν η περαιτέρω και με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης προώθηση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Ασωπού.
 
Όπως σημειώνεται σχετικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής και την επικινδυνότητα του εξασθενούς χρωμίου, καθώς και την ανάγκη διαφοροποίησής του από το ολικό χρώμιο. Με την ΚΥΑ για τον Ασωπό, μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού παραμέτρων, καθόρισε ένα αυστηρό και χωριστό όριο για το εξασθενές χρώμιο (3 μg/l) και σύντομα θα καθορίσει όρια για ένα μεγάλο σύνολο παραμέτρων- μεταξύ των οποίων- και για το εξασθενές χρώμιο, σε όλα τα επιφανειακά νερά της χώρας. Το ΥΠΕΚΑ παρακολουθεί την υλοποίηση των δράσεων που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της ΚΥΑ, με την έκδοση σχετικής Εγκυκλίου και επιδιώκει τη στενή συνεργασία με τις βιομηχανίες της περιοχής.
 
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ