Πρώτη ενημερωτική συνάντηση Μελών του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου λειτουργίας και με τη συμμετοχή στελεχών επιχειρήσεων - μελών και συνεργατών που στηρίζουν το έργο του, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση των Μελών του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010, στα γραφεία του ΣEB.
 
Καλωσορίζοντας τα μέλη ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης και κάνοντας έναν απολογισμό των πρωτοβουλιών και δράσεών του, σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε μία χρονιά σημαντικών πρωτοβουλιών, που σηματοδοτούν τη βούληση μας να συμμετέχουμε και να δρούμε, με γνώμονα τη συνεισφορά στην προβολή, προώθηση και αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
 
Ο κ. Βιδάλης ανέλυσε το στρατηγικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται το Συμβούλιο και με βάση το οποίο αναπτύσσει τους άξονες δράσης του, που περιλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δράσεις όπως είναι: η προβολή του Συμβουλίου, του ρόλου του και των πρωτοβουλιών του, καθώς και του πολύπλευρου ρόλου που μπορούν να παίξουν και παίζουν οι επιχειρήσεις - η ανάδειξη των κρίσιμων θεμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης τόσο προς τις επιχειρήσεις όσο και ευρύτερα προς την κοινωνία και την Πολιτεία - η επεξεργασία θέσεων, απόψεων και προτάσεων για την αναζήτηση λύσεων προσαρμοσμένων στην ελληνική πραγματικότητα και η συνεργασία με την Πολιτεία και η συνεισφορά στο δημόσιο διάλογο.
 
Στη συνέχεια και αφού παρουσίασε τις δραστηριότητες που σημάδεψαν τη μέχρι σήμερα δράση του Συμβουλίου ο κ. Βιδάλης αναφέρθηκε και στη γόνιμη συνεργασία με την Πολιτεία και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αντιμετώπιση μιας σειράς θεμάτων αμοιβαίας προτεραιότητας. Με βάση δε τους παραπάνω άξονες το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη έχει σχεδιάσει για το 2010 ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσης με έμφαση στις πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και ενημέρωσης και ενίσχυσης του διαλόγου με την Πολιτεία και την κοινωνία.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο νέο δικτυακό τόπο του Συμβουλίου, www.sevbcsd.org.gr ως ένα επιπλέον εργαλείο ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ειδικότερα στο δικτυακό τόπο του Συμβουλίου φιλοξενούνται στοιχεία για τους στόχους και τις δράσεις του Συμβουλίου, αλλά και χρήσιμη πληροφόρηση σχετικά με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο, καθώς και στοιχεία και πηγές για εργαλεία και πρότυπα τα οποία έχουν αναπτυχθεί για να βοηθούν τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν και να αξιολογούν τη στρατηγική τους και τις αντίστοιχες δράσεις τους. Επιπλέον στο  σχεδιασμό του site έχει προβλεφθεί και χώρος για την προβολή δράσεων των εταιρειών-μελών του Συμβουλίου.
 
Κλείνοντας την παρουσίαση του ο κ. Βιδάλης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου για την ενεργό συμμετοχή τους στη κοινή προσπάθεια ενώ κάλεσε τα μέλη να εμπλουτίσουν με ιδέες και προτάσεις τη δράση του Συμβουλίου. Ακολούθησε μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους των επιχειρήσεων - μελών όπου καταγράφηκε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για συμμετοχή και δράση.