Επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια δράσης του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Με κεντρικό μήνυμα πως η βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται τις επιχειρήσεις και πως οι επιχειρήσεις είναι εδώ, μπορούν, θέλουν και πρέπει να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, για το σήμερα και για τις μελλοντικές γενιές πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019 η επετειακή εκδήλωση για τα 10 χρόνια δράσης του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου με κεντρικό ομιλητή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τοποθετήσεις από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σ. Φάμελλο, τον Βουλευτή Π.Ε. Τρικάλων και υπεύθυνο στην ΝΔ για θέματα ενέργειας και κλίματος κ. Κ.Σκρέκα και τον Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Π.Ε. Αργολίδας και πρώην Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Μανιάτη.
 
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι σημαντικότερες στιγμές στην πορεία του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, αναδεικνύοντας παράλληλα τις προτάσεις του για την επίτευξη της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. 
 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Ιδρυτικός Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης τιμήθηκε για την προσφορά του και ανακηρύχθηκε σε Επίτιμο Πρόεδρο. Στην ευχαριστήρια ομιλία του ο κ. Ε.Ο. Βιδάλης τόνισε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γενική Συνέλευση για την τιμή που μου κάνατε να με ανακηρύξετε Επίτιμο Πρόεδρο του Συμβουλίου μας. Θεωρώ αυτή την τιμητική αναγνώριση σαν μια επιβράβευση της συλλογικής προσπάθειας που ξεκινήσαμε το φθινόπωρο του 2008, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, τόσο των επιχειρήσεων όσο και της κοινωνίας, για την προσέγγιση και επίλυση των κρίσιμων προκλήσεων της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχής που το Συμβούλιο συνεχίζει σε αυτό το δρόμο και βελτιώνει τη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου, σε μια εποχή που η κοινωνία και οι επιχειρήσεις κατανοούν την ανάγκη για Βιώσιμη Ανάπτυξη, δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές για τις επόμενες γενιές».
 
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ι. Πανιάρας, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ο οποίος τόνισε ότι : «Βιώσιμη Ανάπτυξη, σημαίνει ισόρροπη ανάπτυξη με βάση τρεις πυλώνες: Την οικονομία, το περιβάλλον και την κοινωνία. Μακροπρόθεσμα, κάθε προσπάθεια ανάπτυξης που αγνοεί έναν από τους τρεις αυτούς πυλώνες είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε και να εκπροσωπούμε στον δημόσιο διάλογο τις επιχειρήσεις που θέλουν, μπορούν και πρέπει να στηρίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου της Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας. Το χρειαζόμαστε σαν γενιά του σήμερα και το οφείλουμε στις γενιές του αύριο».
 
Μπορείτε να δείτε :